Ufuk Üniversitesi; 18 Aralık 1999 tarih ve 23910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4488 sayılı Kanun ile Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun Vakıf Yüksekögretim Kurumlarina ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere Yüksekögretim Kurulu’nun 01.05.2002 tarih ve 13.30.0.EÖB.0.00.00.03.06.05-954/09006 sayılı izin yazıları ile 2002-2003 egitim – ögretim yılında eğitim – öğretime başlamıştır.

Üniversitenin Kurucu Vakfı olan Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı 1972 yılında kurulmuştur. Vakıf Senedinin üçüncü maddesinde Vakfın Amacı bölümünde belirtilen ‘Trafik, iş, spor ve diğer kazaların, afet ve felaketlerin önlenmesi ve bunların sonucu meydana gelen yaralanma ve hastalıklar için acil, tıbbi ve sosyal yardımın, rehabilitasyon hizmetleri yapılması ve bu konularda işbirliği yapmak üzere Yüksek Ögretim kurumları dahil okullar açarak ihtiyaç duyulan her türlü elemanın yetiştirilmesi, lüzumlu araç ve gereçlerin sağlanmasi, bunlara ilişkin eğitim kurs ve seminerlerle diğer bilimsel faaliyetlerin yapılması için ilgili kuruluşlar ile işbirligi yapma’ gibi nedenlerle kuruldugu için bu konularda egitim, araştırma ve hizmet sunması öngörülmüştür.

Üniversite açmadaki temel düşüncelerimiz Vakıf Senedindeki ana çerçeve içinde özellikle toplumumuzu öncelikle ilgilendiren kaza, felaket, bedensel ve ruhsal sorunlara karşı önleyici, koruyucu ve tedavi edici ilke ve yöntemleri saptamak, bu konularda halkımızı yönlendirecek sağlık, eğitim ve kamu hizmetlerinin bilincini, metodolojisini, diğer ülkeler, devlet kurumları ve bireyler arası ilişki ve davranışların yönlendirilmesi ve bu konularda yeterli ve yetkili elemanların yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Bu amaca yönelik olarak da Tıp, Hukuk, Eğitim, Fen-Edebiyat (İstatistik – Psikoloji), İktisadi ve İdari Bilimler (İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler-Uluslararası Ticaret) Fakülte ve bölümleri ile bunları tamamlayan Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Enstitüler kuruluş kanunumuzda yer almıştır.

Üniversitemizde her öğrencinin kendi alanındaki çalışmaları çağdaş düzeyde izleyebilmesini sağlamak ve her türlü yayını, çalışmayı ve internet ağından yararlanabilmesi için İngilizce dilini öğrenmesi öngörülmüştür. Bir yıllık hazırlık sınıfından sonra kendi seçtigi dalda daha iyi yetişebilmesi için mesleki ek yabanci dil programları uygulanmaktadır.

Mevcut kütüphaneler ve her öğrencinin bilgisayar öğrenmesi için mevcut bilgisayar laboratuvarları öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Üniversitemizde internet üzerinden eğitim yapma araç ve gereçleri sağlanmıştır.

Tıp Fakültesi için Balgat’ta 260 yatakli Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete girmiştir.

Bölümler

Uluslararası Ticaret
Hukuk Fakültesi
Yönetim Bilişim Sistemleri
Eğitim Fakültesi
İşletme
Rehberlik Ve Psikolojik Danişmanlik
İngilizce Öğretmenliği
Psikoloji
Fen-Edebiyat Fakültesi
İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi
Hemşirelik Yüksekokulu
Tip Fakültesi

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.

Yıldız
Onaylanmış Üniversite

Hemen Bilgi Alın

Hemen Başvur

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri