Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Nişantaşı Meslek Yüksekokulu” olarak temelleri atılmış olup, 09.09.2009 tarih ve 24480 sayılı kuruluş kararının 17.09.2009 tarih ve 27352 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla meslek yüksekokul olarak yükseköğretim sistemine katılmış, 10.10.2010 tarihinde de ön lisans eğitim-öğretimine başlamış bir vakıf yükseköğretim kurumudur.

Nişantaşı Üniversitesi 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ek Madde 146’daki Kuruluş Kanunu ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü üzerinden kamu tüzel kişiliğini kazanmış, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu da Nişantaşı Üniversitesi’ne devrolmuştur.

Üniversitemiz, 2013-2014 akademik yılında İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 13, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 5 ve Sanat-Tasarım Fakültesinde 5 olmak üzere toplam 23 bölüm ile eğitim hizmet vermiştir. Bu bölümlerde ikinci öğretim bulunmamaktadır. 2013-2014 akademik yılında, sadece Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji (Türkçe) ve Psikoloji (İngilizce) lisans programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı bulunmuştur. Nişantaşı Meslek Yüksekokulunda 2013-2014 akademik yılında 30’u ikinci öğretim olmak üzere toplam 66 programda eğitim verilmiştir. Ayrıca Dış Ticaret, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, Lojistik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Uçak Teknolojisi programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır. Programlarda eğitim dili genel olarak Türkçedir.

 2014-2015 akademik yılında, bölüm sayısı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 19, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 5, Sanat-Tasarım Fakültesinde 6, Nişantaşı Meslek Yüksekokulunda ise program sayısı 78 olmuştur. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsünde Psikoloji (Tezli), Tekstil ve Moda Tasarımı (Tezsiz), İşletme Yönetimi (Tezli/Tezsiz) ve Uluslararasi Finansal Raporlama ve Denetim (Tezsiz) Anabilim Dallarında Yüksek Lisans programları açılmıştır.

2017-2018 akademik yılında, bölüm sayısı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 25, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 10, Sanat-Tasarım Fakültesinde 9, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 3, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 3, Sivil Havacılık Yüksekokulunda 3, Meslek Yüksekokulunda ise program sayısı 56 olmuştur. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsünde 8 adet Yüksek Lisans(Tezli/Tezsiz) ve Doktora Programları bulunmaktadır.

Genç Üniversitemiz, modern, son teknoloji donanımlı altyapı ve dinamik, alanında deneyimli eğitim kadrosu ile gençliğe ve Türk Yükseköğretimine hizmet vermektedir.

Bölümler

Bilgisayar Mühendisliği
Lojistik
Endüstri Mühendisliği
İç Mimarlık
İç Mimarlık
Sağlik Yönetimi
Ekonomi
Yönetim Bilişim Sistemleri
İnşaat Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
İşletme
Makine Mühendisliği
Mimarlık
Mimarlık
Gazetecilik
İletişim Tasarımı
Ekonomi Ve Finans
Psikoloji
Psikoloji
Sivil Havacilik Yüksekokulu
Bankacılık Ve Finans
Havacilik Yönetimi
Havacilik Yönetimi
Sosyoloji
Tarih
Mekatronik Mühendisliği
Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası İlişkiler
Yeni Medya
Yeni Medya
Sosyal Hizmet
Sosyal Hizmet
Uçak Gövde-Motor Bakim
Uygulamali Bilimler Yüksekokulu
Halkla İlişkiler Ve Reklamcilik
Radyo, Televizyon Ve Sinema
Mühendislik-Mimarlik Fakültesi
Hava Trafik Kontrol (Ücretli)
Havacilik Elektrik Ve Elektroniği
Gastronomi Ve Mutfak Sanatlari
Uluslararasi Ticaret Ve İşletmecilik
Turizm Rehberliği
Sanat Ve Tasarim Fakültesi
Uluslararasi Ticaret Ve Lojistik

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.

Yıldız
Onaylanmış Üniversite

Hemen Bilgi Alın

Hemen Başvur

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri