Blog

Yabancılar için Türkiye’de Üniversite Eğitimi | Sınavsız Üniversite
Yabancılar için Türkiye’de Üniversite Eğitimi | Sınavsız Üniversite

Yabancılar için Türkiye’de Üniversite Eğitimi | Sınavsız Üniversite

Yabancılar için Türkiye’de Üniversite Eğitimi | Sınavsız Üniversite

Neden Türkiye?

Türkiye’de okumak için birçok nedeniniz var. Türkiye, şehirlerine özgü doğal, ruhsal, ulaşım ve fiziksel özellikleri ile dünyadaki öğrencilerin dikkatini çeken bir merkezdir.

1.Kaliteli Yüksek Öğretim Fırsatları

Türkiye,?,2 okullaşma oranı ile yükseköğretime erişimde dünyadaki ikinci ülkedir. Avrupa Yüksek Eğitim Alanında yer alan Türkiye, Bologna Sürecini mükemmel bir şekilde uygulamaktadır; Bologna raporumuz 5 üzerinden 5’tir. Yani, Türkiye’deki bir üniversiteden aldığınız diploma tüm Avrupa ülkelerinde tanınır! Ders kredisi sistemi olarak AKTS Avrupa’ya göre uygulanır ve tüm öğrencilere Diploma Eki verilir. Ayrıca, Türkiye Erasmus + kapsamında değişim programlarına katılan en başarılı ülkelerden biridir. Erasmus’a ek olarak, Türkiye’de öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin hareketliliğini destekleyen Mevlana, Farabi gibi birçok değişim programı vardır.

2. Üniversite ve Program Çeşitliliği

Türkiye’de 82 milyon nüfusa sahip 206 üniversite var. Öğrenci sayısı 8 milyona yakın. Bu öğrenci sayısı ile Türkiye, Avrupa Yükseköğretim Alanında en fazla öğrencisi olan ilk ülkedir. 206 üniversitede toplam 58.092 farklı program bulunmaktadır. Böyle bir çeşitlilikte kesinlikle bir üniversite ve kendiniz için bir program bulacaksınız.

3. Çok Kültürlü Yaşam

Binlerce yıldır topraklarında birçok köklü uygarlığa ev sahipliği yapan Türkiye, neredeyse bir kültür mozaiği! Sayısız medeniyetin ağırlandığı bu ülkede, herkes birbirlerine karşı hoşgörülü ve saygılı. Kökünüzün bir parçasını bulabileceğiniz ve belki de dilinizi konuşan insanlarla tanışabileceğiniz Türkiye, güvenli ve huzurlu ortamıyla öğrenciler için idealdir.

4. Doğal Güzellikler

Dört mevsim yaşayan Türkiye, tüm dünyadaki doğal güzellikleri ile ün yapıyor. Türkiye’yi çevreleyen denizlerde yüzme ve su sporlarının tadını çıkarabilir, dağlarda birçok şehirde kayak yapabilir, nehirlerde rafting yapabilir ve birçok ekstrem sporu deneyimleyebilirsiniz. Türkiyedeki cennetteki gibi hissedeceksiniz ki bu güzellikler sizi yalnızca manzaralarıyla büyüleyecek!

5. Tarihi ve Kültürel Miras

Uzun bir tarihe dayanarak, Türkiye’de çoğu UNESCO Kültür Mirası olarak korunan binlerce tarihi ve kültürel anıt var. Günlük hayatınızda bile, sık karşılaşabileceğiniz izleri takip etmek isteyeceksiniz!

6. Öğrenci Dostu

Her şehirde en az bir üniversite olan Türkiye tam olarak öğrenci dostu bir ülke! Her üniversitedeki sosyal kulüpler, spor takımları ve kültürel etkinlikler öğrencileri bir araya getiriyor ve uzak coğrafyaları yakınlaştırıyor. Türkiye’ye geldiğinizde, kentin en aktif noktalarının öğrencilerin sosyalleştiği yerler olduğunu anlayacaksınız! Öğrencilerin takıldığı kafeler, restoranlar ve kütüphaneler sayesinde şehirler günün 24 saati yaşıyor.

7. Konuksever Türk İnsanları

Türk halkının misafirperverliği tüm dünyada efsanevi olmuştur! Bir öğrenci olarak, yardım istemeniz halinde, insanlar ellerinden geleni ve samimiyetle yapacaklardır. Türkler sizi misafir olarak kabul edecek ve sizi tatmin edecek birçok ikramımız olacak. Buradaki evini özlemeyeceğine emin ol!

8. Modern Teknolojik Kampüsler

Hangi 206 üniversiteden birine giderseniz gidin, en son teknolojiyle donatılmış modern ve kullanışlı bir kampüs yaşamını yaşayacaksınız.

9. Kolay Yaşam Koşulları

Türkiye’de yaşam çoğu ülkeden daha ekonomiktir. Konaklama, yiyecek ve içecek ve eğlence gibi ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla karşılayabilirsiniz. Üniversite kampüslerinin içindeki veya yakınındaki yatakhanelerde kalabilir ya da makul bir kiralama için bir ev kiralayabilirsiniz. Ayrıca, öğrenci olarak hangisini seçerseniz seçin, indirimli bir fiyatla bilet alırsınız veya sinemadaki filmi daha ucuza izlersiniz.

Türkiye, aynı zamanda orta Asya ve Avrupa kıtalarında olduğu için ülkeye ulaşmak da kolaydır. Sayısız cazibe merkezine ev sahipliği yapan Türkiye’yi hangi yolu seçerseniz seçin, istediğiniz yere hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

10. Türkçe Öğrenme Olanakları

Türkiye’deki üniversitelerde birçok program İngilizce’dir. Ayrıca, dünyanın 5. konuşulan dili olan Türkçe’yi de öğrenebilirsiniz! Üniversitenizin size sunacağı Türkçe kurslarında yeni bir dil öğrenme şansına sahip olabilir ve birçok farklı kültürden insanlarla arkadaş olabilirsiniz.

Uluslararası Öğrenci Kabuller

Yabancılar İçin Türkiye'de Üniversite Eğitimi

Yabancılar İçin Türkiye’de Üniversite Eğitimi

Türkiye’de lisans eğitimini almak isteyen uluslararası öğrenciler, ortaöğrenimini lise veya benzer bir kurumda tamamlamış ve bu eğitimin bir Türk lisesine benzer. Doğrudan seçtikleri üniversiteye başvuruyorlar ve üniversite seçimi yapıyor.

Türkiye’deki lisansüstü / lisansüstü çalışmalarına devam etmek isteyen uluslararası öğrenciler de kendi kabul koşullarını belirleyen üniversitelere doğrudan başvururlar. Bazı uluslararası öğrenciler için uygun olan çeşitli burs seçenekleri de vardır.

 Öğrenim Ücretleri

Kamu ve kar amacı gütmeyen vakıf üniversitelerinde öğrenim ücretleri farklı şekilde uygulanır. Devlet üniversitelerinde, eğitim ücretleri, farklı disiplinlerdeki çalışmaların türü ve süresi dikkate alınarak Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir ve ilan edilir. Kar amacı gütmeyen vakıf üniversitelerinde ise, öğrenim ücretlerine üniversitenin Mütevelli Heyeti tarafından karar verilir.

Öğrenciler, belirli bir dönemin başlangıcındaki derslere kayıt yaptırmadan önce her dönem için öğrenim ücretlerini ödemek zorundadır. Hem kamu hem de kar amacı gütmeyen vakıf üniversitelerinde, öğrencilerin belirli bir yüzdesinin üniversiteye kabul edildikleri çeşitli burslarla verilmektedir. Bu burslar kısmi öğrenimden feragat, liyakat veya burs desteği için uygun olabilir. Bu bursların bazıları akademik materyaller, konaklama, yiyecek ve içecekler ve hatta belirli ödenekleri karşılayabilir. Bu desteğe ek olarak, öğrenci asistanlığı ve araştırma bursları, Türkiye’de çalışma sırasında yardımcı olabilecek başka bir destek türüdür.

Yabancılar İçin Türkiye’de Üniversite Eğitimi

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye’de Üniversite Eğitimi Alabilmeleri İçin Bilinmesi Gerekenler

Üniversitelerimizin kalitesinin artması ile birlikte yurt dışından okumak için gelen öğrenci sayısında artış yaşanmaya başladı. Yabancı uyruklu öğrenciler in eğitim almak için Türkiye’yi seçmesinin birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden ilki yeni kültürler öğrenmek isteyen öğrenciler için Türkiye bir hazine gibidir, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemiz medeniyetlerin beşiği olarak kabul edilen bir coğrafyada yer almaktadır. Dünya sıralamasında yer almaya başlayan üniversite sayımızın artmış olması başka bir etkendir.

Yabancı uyruklu öğrenciler tarafından talep edilen üniversitelerimizin giriş şartları devlet üniversitelerinde ve özel üniversitelerde benzerlik göstermektedir. Genel anlamda giriş şartları aynı olan üniversitelerimizden özel üniversiteler bazı özel şartlar da belirleyebilmektedir.

Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim alması için belirlenmiş bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:

Yabancı Öğrencilerin Lisans Programlarına Kabul Şartları

Yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde eğitim almaları için üniversitelerin belirlemiş olduğu bazı belgeleri eksiksiz olarak başvuru yapılacak olan üniversite birimlerine teslim etmesi gerekmektedir. Üniversitelerin istemiş olduğu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Öğrenci Kabul Formu

Her üniversitenin kendi yazım kurallarına ve taslağına göre hazırlanmış bir öğrenci kabul formu bulunmaktadır. Başvuru yapmayı düşünen yabancı uyruklu öğrenciler öğrenci kabul formlarını üniversitelerin internet sayfasından temin edebilirler.

Lise veya Dengi Okul Diploması

Türkiye’de eğitim imkanından faydalanmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerinde eğitim ve öğrenim almış oldukları lise ve dengi okullara ait diplomalarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Belirtilen diploma örneklerinin Türkçe’ye çevrilerek Türkiye Cumhuriyeti Türk Dış Temsilcilikleri veya noter tarafından onaylanmış olmaları gerekmektedir.

Not Çizelgesi

Adayların diploma suretleri ile birlikte not çizelgelerinin de Türkçe’ye çevrilerek Türkiye Cumhuriyeti Türk Dış Temsilcilikleri veya noter tarafından onaylanmış olmaları gerekmektedir.

Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversite kayıt işlemleri için ilgili üniversitenin akademik takvimini takip etmeleri gerekmektedir. Ülkemizde üniversitelerin akademik takvimleri farklılık gösterebilmektedir. Belirtilen kayıt tarihleri içinde üniversitelerin belirlemiş olduğu gerekli evraklar ile başvuru yapılmalıdır. Eksiz evrak ile başvurularda veya kayıt işlemlerinin belirtilen tarihlerde yapılmaması durumunda başvuru işlemleri kabul edilmemektedir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de eğitim almaları için yabancı dil yeterlilik sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Yeterli dil puanı alamayan öğrenciler bir (1) sene boyunca yabancı dil eğitimi hazırlık kursu eğitimi alması gerekmektedir. Yabancı dil yeterlilik sınavında başarılı olan öğrenciler ile bir (1) senelik hazırlık eğitimi tamamlayan öğrenciler ilgili üniversite bölümlerinin akademik derslerine girmeye başlarlar.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Uygulanan Üniversite Giriş Sınavı Nedir?

Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitelere kabulü için yapılan üniversite giriş sınav 2011 yılına kadar ÖSYM tarafından yapılmaktaydı. 2011 yılından sonra ise yabancı uyruklu öğrencilerin üniversite giriş sınavlarını üniversitelerin kendi bünyelerinde oluşturdukları komisyonlar tarafından yapılmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenci (YÖS) sınavına girmek isteyen öğrenciler başvuru yapacakları üniversite birimlerine başvuru yapması gerekmektedir.

Yabancı uyruklu öğrenciler, başvuru yapacakları üniversitelerin İnternet sayfalarından yabancı uyruklu öğrenci üniversite giriş sınavı ile ilgili detayları ve ilgili tarihleri öğrenebilirler.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yasal Zorunlulukları Bulunmaktadır

Öğrenci Vizesi

Yabancı dil yeterlilik sınavı ve yabancı uyruklu öğrenci (YÖS) üniversite giriş sınavında başarılı olan öğrencilere üniversite tarafından “öğrenci kabul mektubu” gönderilir. Yabancı uyruklu öğrenciler kabul mektubu ile ülkelerinde ki Türkiye Konsolosluğundan vize almaları gerekmektedir.

Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye Dış Temsilciliklerine üniversitelerin kabul mektupları ile başvurmaları durumunda öğrenci vizesi alabilirler.

Öğrenci vizesi alamayan yabancı uyruklu öğrenciler üniversite kayıt işlemlerini gerçekleştiremezler.

Oturma İzni

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de öğrenim hayatlarına başlayabilmeleri için gerekli yasal düzenlemelerden bir diğeri oturma iznidir. Yabancı uyruklu öğrenciler oturma izni için yaşadıkları şehirlerde ki Göç İdaresine başvurmaları gerekmektedir. Türkiye’de öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler yasalar gereği bir (1) ay içinde oturma izni başvurusu yapmaları gerekmektedir. Alınan oturma izinlerinin her yıl yenilenmesi gerekmektedir.

Sağlık Sigortası

Türkiye’de karşılaşacakları sağlık durumlarında kullanılmak üzere yabancı uyruklu öğrenciler sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Sağlık sigortası olmaması durumunda karşılaşılan sağlık ile ilgili durumlarda tüm masrafları öğrenciler kendileri karşılamak zorunda kalabilmektedir.

Yabancılar için Türkiye’de Üniversite Eğitimi | Sınavsız Üniversite

Türkiye’de Kimler Sınavsız Üniversite Kazanabilir?

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

1) Yabancı uyruklu olanların,

2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)

3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların
*4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine” b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine,
5) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların,

başvurularının kabul edilmesi,

Yabancılar İçin Türkiye’de Üniversite Eğitimi

b) Adaylardan

1) T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,
2) K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını (lise) K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
*3) a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç)
4) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
5) Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyrukluların
başvurularının kabul edilmemesi uygun görülmütür.

 

TÜRKİYE: EĞİTİM EVİ

Yüzlerce yıllık bilgi birikimi, kültürü ve tarihi sizlerle.

Asya ve Avrupa arasında yer alan Türkiye, yalnızca bir köprü değil, aynı zamanda çeşitli kültür ve deneyimlerde de kendini gösterir. Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlara uzanan köklerinden kaynaklanan derin tarihi kökleri, kültürleri ve inançları ile şekillenen kültürel zenginliği ve çeşitliliği.

Tarih boyunca, Türkiye’nin bulunduğu Anadolu, eski zamanlardan beri birçok uygarlığın merkezi olmuştur. Türkiye, mutfak, müzik, sanat, edebiyat ve mimarlık gibi kendine has sosyal ve kültürel özelliklere sahiptir.

Modern Türkiye 1923’te kuruldu. O zamandan beri, Türkiye komşularıyla ve bölgesinde güçlü tarihi ve kültürel bağlara sahip. Türkiye şimdiye kadar aktif bir rol oynamakta ve bölgeye işbirliği ve barış ve kalkınmanın getirilmesinin bir yolu olarak demokrasinin, dini ve kültürel anlayışın çeşitliliğinin bir örneğini koymaktadır.

Modern Türkiye, güçlü bir ekonomiye, dinamik bir sivil topluma ve gelişmiş bir demokrasiye sahiptir. Son on yılda, Türkiye siyasi ve sosyal alanlarda kayda değer bir ekonomik büyüme ve kayda değer ilerleme sağlamıştır. Türkiye, dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomilerden biridir ve şu anda Avrupa’nın en büyük 6. ve dünyanın en büyük 16. ekonomisidir.

Ayrıca, Türkiye bölgesel ve küresel gelişmelerde daha aktif bir rol oynamaktadır. Orta Doğu ve Avrupa’nın önde gelen demokrasisi olan Türkiye, bölgedeki evrensel değerleri, insan haklarını, diyalogu, işbirliğini ve ortaklığı temsil ediyor ve teşvik ediyor; “Dünyada Barış ve Dünyada Barış” Türk Dış Politikası’nın temel ilkesi.

Yabancılar İçin Türkiye’de Üniversite Eğitimi

Türkiye’de Uluslararası Öğrenci Hareketliliği

Artan sayıda üniversite, araştırma merkezi, akademisyen ve uluslararasılaştırma boyutlarıyla ülkemiz yükseköğretim alanında büyük bir değişim içindedir.

Son 10 yılda, yükseköğretim kurumlarımızda okuyan uluslararası öğrenci sayısıu oranında artmış ve mevcut rakamlara göre ülkemiz, yaklaşık 150 bin uluslararası öğrenciyle dünyanın en uluslararası öğrenci kabul eden ülkelerinden biri haline gelmiştir, 17 Bunların bini burslu öğrencidir.

Ülkemiz 2023 yılına kadar 200 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmayı hedefliyor. 1975’te kendi ülkesi dışında bir ülkede okuyan öğrenci sayısı sadece 800 bin iken, bu rakamın 2010’da 4 buçuk milyona ulaştığı tahmin edilmektedir. Günümüzde 7.5 milyona ulaşılmakta ve 2030 yılına kadar 20 milyona ulaşması beklenmektedir.
Öte yandan, tüm dünyada bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrencilerin sayısı da hızla artmaktadır. 2009 yılında dünyadaki herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci sayısı 170 milyon iken, bu sayının 2025 yılında 262 milyon olacağı tahmin edilmektedir.

Eğitim bir zamanlar bir ülkenin insan kaynakları taleplerini kendi ulusal ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmenin bir yolu olarak görülüyordu. Günümüzde, dünyamızın sorunlarının boyutu evrenseldir ve tüm insanlığı ilgilendirir, eğitimin amacı ortak sorunlara ortak çözümler bulabilen nesiller yetiştirmek olur.
Bu açıdan bakıldığında farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen ve geldikleri ülkeler dışında uluslararası eğitim almış bireylerin benzersiz bir deneyime sahip oldukları ve farklı başarılar elde ettikleri söylenebilir.

Ülkeler söz konusu olduğunda, bugün dünyanın pek çok ülkesi uluslararası öğrenci hareketliliğini bir rekabet konusu haline getirdi ve bunu ekonomik, kültürel, akademik ve diğer birçok alanda fayda sağlamak için bir araç olarak kullandı. Ülkemiz, bu alandaki çalışmaları öncelikle diğer ülkelerle karşılıklı ilişkiler kurmak açısından çok önemli bir fırsat olarak görüyor.

 

Türkiye’nin yükseköğretimdeki uluslararasılaşma çabaları temel olarak aşağıdaki dört ilkeye dayanmaktadır:

Akademik gelişme ve etkileşim

Ekonomik gelişme ve dayanışma

Sosyal ve kültürel etkileşim

Siyasi ve diplomatik ilişkilerin gelişimi

Eğitim ile Küresel İşbirliği Vizyonu

Türkiye’yi ve dünyayı çevreleyen bölgede uluslararası öğrenci hareketliliğine katkıda bulunan Türkiye Bursları, geleceğin liderlerini bir araya getiriyor. Türkiye, ülkeler arasındaki eğitim odaklı ilişkilerin uzun süreli dostluklara yol açabileceğine inanmaktadır.

Türkiye’nin farklı kültürel geçmişe sahip eğitimli bir genç nüfusun, ülkelerin kalkınması ve küresel sorunların barışçıl çözümü için önemli bir fırsat sağladığı görüşü. Türkiye Burs Programı, küresel bir karşılıklı anlayış, dayanışma ve fırsat eşitliğini temel alan, Türkiye’nin bu ilkeleri doğrultusunda hedeflerini belirlemiştir.

Bu küresel vizyonla, Türkiye Burs Programı, eşsiz tarihi ve coğrafi önemi olan Türkiye’deki üniversitelere gitme çağımızın değerleri doğrultusunda eğitim almak isteyen uluslararası öğrencileri davet etmektedir.

Bloglar

Yorumlar (160)

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri